Index Vakbarát Hírportál

Lópikula ez, nem kánikula, ami itthon van: nézze meg, mi történik Irakban

2017. augusztus 11., péntek 07:54 | aznap frissítve

Irakot gyilkos hőhullám sújtja, csütörtökön 50 fokot mértek, és még koránt sincs vége, a jövő héten még magasabbra emelkedhet a hőmérő higanyszála. Csütörtökön az embereket hazaküldték a munkahelyekről, mert elviselhetetlen volt a hőség.

A legsúlyosabb a helyzet Baszrában van, de Moszulban is hasonló állapotokról számoltak be a hírügynökségek. A helyi elektromos szolgáltatók nem nagyon bírják a megnövekedett áramfelhasználást, és kihagyások vannak, volt olyan generátor, ami több száz lakást látott el árammal, egyszerűen kigyulladt a melegben. A gyerekek egész nap a medencékben próbálják a meleget átvészelni, mások pedig az ország kevésbé forró részeibe menekültek.

Magyarországon az elmúlt két nap forrósága után viszont péntek estétől már némi lehűlés következik, sőt szombaton viharokra kell számítani országszerte. Persze más-más eloszlásban. Míg nyugaton már holnap is csak valamivel húsz fok felett lesz a hőmérséklet, addig például keleten még bőven 30 fok fölötti hőségre lehet számítani. Budapesten holnap 25-26 fok lesz napközben.

Rovatok