Index Vakbarát Hírportál

Burkában jelent meg a parlamentben a szélsőjobbos képviselő

2017. augusztus 17., csütörtök 22:00

Az ausztrál szélsőjobboldali párt, a One Nation (Egy nemzet) vezetője, Pauline Hanson burkában jelent meg az egyik ülésen, írja a BBC. A politikus pártjának célja, hogy Ausztráliában betiltsák a burka viseletét.

George Brandis főállamügyész egy érzelmes beszédben kelt ki a politikus ellen, amelyben mélyen elítélte a politikus offenzív megnyilvánulását. Brandis szerint nem helyénvaló gúnyt űzni egy közösségből, illetve viccet csinálni annak vallásos viseletéből. "Nem, Hanson szenátor, nem fogjuk betiltani a burkát" – jelentette ki.

Brandis felszólalásával az ausztrál munkás- és zöldpárt is egyetértett, állva tapsolták meg. Hanson a bevonulása után ugyan eltávolította a viseletet, de kitart azon álláspontja mellett, hogy a burka betiltásának a modern Ausztrália egyik fontos ügyének kellene lennie.

Pauline Hanson már tavaly is arról beszélt, hogy Ausztráliát elárasztják a muszlimok, két hónappal ezelőtt pedig azért kellett elnézést kérnie, mert egy alkalommal azt mondta, hogy az autista tanulókat el kellene távolítani az osztálytermekből.

Rovatok