Index Vakbarát Hírportál

Barcelona: 34 ország állampolgárai a halottak és sebesültek között

2017. augusztus 18., péntek 08:58 | aznap frissítve

A Barcelonában csütörtökön elkövetett terrortámadásnak 13 halottja és több mint száz sérültje van, ők 34 ország állampolgárai. A második, Cambrilsban elkövetett merényletnek, amely során a rendőrök lelőtték az öt merénylőt, hat sérültje és egy áldozata van. Összesen 14-en haltak meg és 130-an sérültek meg a két terrortámadásban.

Les víctimes mortals i ferits atemptats #Cambrils i #Barcelona són (balanç provisional) de 34 nacionalitats diferents pic.twitter.com/IZCYMg1zJQ

— EmergènciesCatalunya (@emergenciescat) 2017. augusztus 18.

Az olasz Bruno Gulotta az első azonosított áldozata a barcelonai terrortámadásnak. A 35 éves férfi családjával sétált a La Ramblán, amikor a kisbusz a tömegbe hajtott. Élettársa, Martina kezében az egyéves lányukkal még félre tudta rántani az ötéves fiút is a furgon útjából, de Gulottát már nem bírta megmenteni, írja a RAI. A család egy európai körúton volt, Barcelona előtt Cannes-ban jártak. A másik olasz áldozat nevét egyelőre nem közölték.

Egy 60 éves spanyol férfi, Francisco Lopez Rodriguez az egyik áldozat. Az El País szerint az unokaöccse, egy gyerek is meghalt a La Ramblán. A férfi felesége pedig súlyosan megsérült.

Egy hároméves kislány is meghalt, állampolgárságát nem közölték.

Egy belga állampolgár volt az első, akinek a halálát megerősítették. Péntek délután kiderült, hogy egy amerikai áldozat is van.

Egy könnyebb magyar sérült is van

A külügyminisztérium tájékoztatása szerint egy könnyebb magyar sérültje volt a merényletnek, a nő már elhagyhatta a kórházat.

A sérültek között 26 francia van, 11 állapota súlyos.

Ausztráliából legalább négy sérült van – ketten súlyos állapotban. Az egyikük egy édesanya, akinek hétéves gyermeke is a helyszínen volt, róla egyelőre nem tudni, hol van – írta a Telegraph.

Görögországból egy nő és két gyereke is megsérült.

A sérültek között van három holland, három román, két tajvani, egy perui, egy török állampolgár és egy hongkongi turista is.

Spanyolországban háromnapos gyászt rendeltek el, pénteken egyperces néma megemlékezés lesz a La Ramblán is.

Rovatok