Index Vakbarát Hírportál

Diplomáciai mentességet kapott a zimbabwei first lady, aki megkorbácsolt egy fiatal lányt

2017. augusztus 20., vasárnap 17:26

Diplomáciai menteséget kapott a dél-afrikai nemzetközi kapcsolatok miniszterétől és szabadon visszatérhetett vasárnap hazájába Grace Mugabe zimbabwei fist lady, akit a Dél-Afrikai Köztársaságban azzal vádolnak, hogy egy johannesburgi elegáns szállodában megvert egy 20 éves nőt, írja az MTI.

Gabriella Engels azzal vádolta meg Grace Mugabét, hogy egy elektromos kábellel megkorbácsolta őt augusztus 13-án, amikor két barátjával egy luxusszállodában Mugabe fiára várt. Engels a homlokán és a koponyáján szenvedett sérüléseket, kórházba kellett vinni.

A first ladyt a dél-afrikai hatóságok bíróság elé idézték súlyos testi sértés okozása miatt, de nem jelent meg a keddi meghallgatáson. Férje, a 93 éves Robert Mugabe a Dél-Afrikai Fejlesztési Közösség (SADC) csúcstalálkozóján vett részt Pretoriában, ám 52 éves felesége nem volt a hivatalos delegáció tagja. A diplomácia mentesség hallatán a megvert lány ügyvédei bejelentették, hogy bíróságon fogják megtámadni a dél-afrikai kormány döntését. A neves dél-afrikai ügyvéd, egykori államügyész, aki Oscar Pistorius paralimpikon gyilkossági ügyében börtönbe juttatta a vádlottat, szintén felajánlotta segítségét.

A megvádolt Grace Mugabe közismert szókimondásáról, hirtelen haragjáról és költekező életmódjáról. Politikai szerepvállalása is egyre szélesebb körű, ami miatt sokan feltételezik, hogy férje örökébe akar lépni.

Rovatok