Index Vakbarát Hírportál

Elítéltek egy indiai gurut nemi erőszakért, 200 ezer követője vonult utcára, összecsaptak a rendőrökkel

2017. augusztus 25., péntek 15:16 | aznap frissítve

Egy 2002-ben történt nemi erőszak miatt elítéltek egy indiai gurut, ezért a követői összecsaptak a rendőrséggel és a katonasággal, írja az AFP. Közel 200 ezer vallási fanatikus harcol 15 ezer rendvédelmi emberrel,

a Guardian tudósítása alapján az összecsapásoknak péntek délután már 25 halottja volt, és rengeteg sérültje.

A férfinek egyelőre csak a bűnösségét állapítottak meg, az ítélethirdetést hétfőn tartják – közölte az  Al Jazeera .

Harijána és Pandzsáb államban ideiglenesen felfüggesztették a mobilinternet-szolgáltatásokat az ítélethirdetés idején, hogy megakadályozzák a vallási vezető támogatóinak a további szervezkedését.

A guru – aki magát Szent Dr. Gurmeet Ram Rahim Singh Ji Insannak hívja – az ítélet szerint két nőt erőszakolt meg 2002-ben. A nők a szektájának a tagjai voltak. A férfi a bíróság döntése után sem ismerte el a bűncselekményt.

A vallási vezető több akciófilmben szerepelt, mindegyiket ő maga írta, rendezte és önmagát játszotta benne (pontosabban önmagát, Istentől kapott szuperképességekkel kiegészítve).

A Isten Hírnöke-sorozat ezek közül a legsikeresebb, annak két folytatása is készült. Ez a harmadik rész előzetese:

Az 50 éves férfi rocksztárokhoz hasonló életet él, látványos showelemekkel megkomponált zenés-spirituális előadásokat tart stadionokban, aktív a közösségi médiában és saját ételmárkája is van.

Rovatok