Index Vakbarát Hírportál

Videóbizonyíték van, hogy lövöldözés is volt Charlottesville-ben

2017. augusztus 27., vasárnap 14:27

A San Franciscó-i hatóságok betiltották a szélsőjobbos ‘Hazafias ima’ nevű csoport tüntetését, hogy elejét vegyék az erőszaknak. Szombaton a városban antifasiszták tüntettek a tervezett szélsőjobbos felvonulás ellen, a hírek szerint például úgy, hogy teleszaratták kutyáikkal a "hazafiak" gyülekezőhelyét.

Az Egyesült Államokban továbbra sem csillapodnak a kedélyek a charlottesville-i, halálos áldozatot is követelő tüntetéshullám óta.

Ezzel kapcsolatban újabb két embert tartóztatott le a rendőrség, egyikük KKK-tag, és egy harmadikat keresnek, akik kapcsolatba hozhatók az akkori erőszakkal, írja a New York Times. A vád szerint ők megvertek egy afro-amerikai férfit.

És napvilágra került egy videófelvétel is, amely az akkori tüntetéseken készült, és látszik rajta egy szélsőjobboldali férfi, aki miután lefújták gázspray-vel, elővette a pisztolyát, előbb fenyegetőzött, majd a tüntetők felé, de a földre célzott lövést adott le. A rendőrök nem avatkoztak közbe, viszont a Tweet szerint a férfit aztán elkapták, és vádat emeltek ellene.

Rovatok