Index Vakbarát Hírportál

Macron kinevezte Nemót, az elnöki kutyát

2017. augusztus 28., hétfő 16:14

Emmanuel Macron francia elnök hű maradt a francia hagyományokhoz, és szerzett egy elnöki kutyát, írja az AFP. A 39 éves elnök és felesége, Brigitte egy fekete labrador-griffon-keveréket fogadott örökbe egy menhelyről, és Nemónak nevezték el (ha kutyaszakértő olvasóinknak a kép alapján van szakszerűbb javaslatuk a griffon elnevezés helyett, nyugodtan írják meg).

Nemo hétfőn már egy piros nyakörvben fedezte fel az Élysée-aalota kertjét. Natacha Harry, az SPA állatvédő szervezet elnöke a Figarónak azt mondta, hogy az alig kétéves kutyát vasárnap fogadta örökbe az elnöki pár. "Nemo lett Franciaország Első Kutyája (premier chien), és mi nagyon büszkék vagyunk rá." Macron 250 eurót fizetett a kutyáért, mert Harry elmondása szerint nem akarta ajándékként elfogadni.

Az AFP azt írja, a háború óta minden francia elnöknek volt kutyája, amely a palota kertjében rohangált. A legtöbb politikus labradort választott, de például Charles de Gaulle egy corgit kapott Erzsébet királynőtől. Hollande-nak legutóbb szintén labradorja volt, amely Philae névre hallgatott az Európai Űrügynökség üstökösfelfedező űrszondájának leszállóegysége nyomán. Az exelnök montreáli francia háborús veteránoktól kapta az állatot.

Rovatok