Index Vakbarát Hírportál

Migránspárti politikusokat akart ölni egy német rendőr

2017. augusztus 28., hétfő 22:21

A német hatóságok szerint egy rendőr és civil társa migrációpárti baloldali német politikusokat akart elrabolni és megölni - írja a Reuters. A rendőrség hétfőn házkutatást tartott a két férfi lakásán és munkahelyén, ahol a támadásokra készülve a rendőr és társa - aki a német sajtó értesülései szerint egy helyi politikai párt jogászaként dolgozik -  lőszereket és élelmiszert kezdett felhalmozni. Emellett már egy listát is készítettek azokról a politikusokról, akiket meg akartak támadni.

Mindez a kelet-német Ludwigslustban, Berlintől 150 kilométerre északnyugatra történt. A szövetségi ügyészség közleménye szerint a két gyanúsított úgy gondolta, hogy a német kormány menekültpolitikája tönkreteszi majd az országot, ezért készültek, az ügyészség megfogalmazása szerint államellenes erőszakra. 

Az ügyészség azt is közölte, hogy a két férfit még nem tartóztatták le, sőt, elfogatóparancsot sem adtak még ki ellenük,

bár a Mecklenburg-Vorpommern tartomány belügyminisztere azt nyilatkozta, hogy a kérdéses rendőr ellen fegyelmi eljárást indítottak. A rendőrség a rendőr és társa lakása mellett több olyan személy lakását is átkutatták, akikkel a két gyanúsított kapcsolatban állt, többek közt egy másik rendőrnél is. A gyanúsítottak egy, a rendőrség által figyelt online chatszobában buktak le, ahol rendszeresen írtak a német bevándorláspolitikával kapcsolatos nézeteikről. 

Angela Merkel német kancellár egy, a hétvégén adott interjújában újra kiállt a menekültek befogadása mellett. Azt nyilatkozta, befogadás megtagadása "ellentétes az európai szellemiséggel", de "le fogjuk győzni".

Rovatok