Index Vakbarát Hírportál

Embercsempészekre lőttek a román határőrök

2017. augusztus 28., hétfő 10:51 | aznap frissítve

Fegyvert használtak a román határrendészek hétfőn hajnalban két illegális bevándorlókat szállító kocsi megállítására, két bevándorló és egy rendőr megsebesült, írja az MTI a román határrendészet közleményére hivatkozva.

A határrendészek az éjszaka a szerb-román határhoz közeli, Temes megyei Denta közelében úttorlaszt képeztek az E70-es országúton, hogy megállásra kényszerítsék, és ellenőrizzék a Temesvár felé tartó járműveket. Két kocsi azonban nem állt meg az úttorlasznál, nekihajtottak a hatóság több gépkocsijának, és egy határrendészt megsebesítve továbbszáguldottak.

A határrendészek ezt követően használták a fegyverüket. Az egyik kocsi kerekét kilőtték, de a felpattanó lövedékek a kocsi két utasát is megsebesítették.

Az erdélyi Krónika című lap a Mediafax hírügynökségre hivatkozva azt írja, hogy az incidens a temesmórai határátkelő közelében történt. A meglőtt autót egy szerb embercsempész vezette, a két megsérült utast kórházba szállították.

A Pressalert.ro szerint 12 afganisztáni és pakisztáni, a hivatalos közlemény szerint viszont 12 "afro-ázsiai" bevándorlót vettek őrizetbe az akció során. A másik autó sofőrjét is sikerült azonosítaniuk, de egyelőre nem tudták elfogni. A rendőrség megerősítette a Temesvár közelében lévő utak ellenőrzését.

Rovatok