Index Vakbarát Hírportál

Megint emberre támadt egy medve Székelyföldön

2017. augusztus 28., hétfő 21:00

Hétfőn meg kellett műteni azt a férfit, akire még szombaton támadt egy medve a Csíkmindszent melletti erdőben. A férfi jobb karja két helyen is szilánkosra tört, a szíve körül pedig gyulladás jeleit találták, ezért kellett gyorsan megműteni, közölte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A 38 éves férfi elmondta, hogy hirtelen támadt rá a medve, ezért azonnal nem is tudta elővenni a gázspray-t, ám végül ezzel sikerült elriasztania a támadó állatot.

Június 24-e óta több medvetámadás is történt Székelyföldön. Akkor egy felcsíki pásztorra támadt medve, majd július 6-án Zetelakán, fényes nappal történt újabb támadás, ezt két nappal később újabb követte Csíkmadarastól nem messze. Augusztus 13-án, vasárnap délután egy marhapásztorra támadt a medve Vasláb közelében, a 28 éves férfit a combján és az alkarján sebesítette meg a nagyvad, azóta is kórházban ápolják. Az első eset után a román kormány azt ígérte, hogy rendeletben határoznak majd 140 veszélyes medve kilövéséről, ám ez azóta sem történt meg.

Az elmúlt években történt medvetámadások helyszíne térképen:

Rovatok