Index Vakbarát Hírportál

Repülőgéppel, különlegesen képzett kutyákkal keresik a tengeralattjáróról eltűnt újságírónő maradványait

2017. augusztus 30., szerda 10:00 | aznap frissítve

Továbbra sem találják annak a svéd újságírónőnek a maradványait, akit előbb egy dán milliárdos tengeralattjárójának a vendége volt, majd eltűntként kezelték, aztán kiderült, hogy meghalt, a dán milliárdost pedig már gyilkossággal gyanúsítják ez ügyben. Kim Wall haláláért Peter Madsen feltalálót teszik felelőssé.

A hihetetlen és brutális történetről bővebben itt írtunk.

A nő törzsének megtalálása óta a dán rendőrség nagy erőkkel folytatja a keresést a nő maradványainak felleléséért. Hétfőn repülőgéppel kutatták át a torzó megtalálásának térségét további emberi maradványok után, de a keresés nem hozott eredményt. 

Kedden pedig átvilágították a dán hatóságok a magán-tengeralattjárót. Az MTI szerint olyan rejtett üregek után kutatnak az UC3 Nautiluson, ami amúgy a világ legnagyobb házilag készült tengeralattjárója, ahol bűnjelek, esetleg fegyverek lehetnek elrejtve. A mobil teheráru-átvilágító berendezéssel kedden kezdett szkennelés eredményéről egyelőre nincs hír.

A Koppenhágától délre fekvő Koge-öbölben, ahol a 18 méteres, 40 tonnás tengeralattjárót augusztus 11-én szándékosan elsüllyesztették, különlegesen kiképzett, vízen is szagot fogó kutyákkal keresik a 30 éves riporter hiányzó testrészeit, így a végtagjait és a fejét, valamint esetleges ruhadarabjait.

Rovatok