Index Vakbarát Hírportál

Egy férfit őrizetbe vettek az eltűnt francia lány ügyében

2017. augusztus 31., csütörtök 12:27

Csütörtök reggel egy férfit őrizetbe vettek és kihallgatnak rendőrök a Franciaországot lázban tartó eltűnési ügyben. Mint azt megírtuk, szerdán újabb 60 rendőr csatlakozott be a hétvége óta tartó keresésbe a francia Alpoknál található Pont-de-Beauvoisinban, miután egy kilenc éves lány nyomtalanul eltűnt egy lakodalomból. Maelys de Araujo eltűnését szombatról vasárnapra virradóan éjjel háromkor észlelték a szülők, és a felhőtlen szórakozás ekkor váltott át intenzív és pánikszerű keresésbe, amibe azóta már becsatlakoztak barlangászok és búvárok is. 

A rendőrség ugyan nem zárta ki, hogy baleset történt, de a legvalószínűbb verziónak az emberrablást tartják. A lány keresésekor használt kutyák ugyanis a parkolóig tudták követni a szagokat, ezért elképzelhető, hogy valakinek a kocsijába szállt be Maelys.

A csütörtök reggel őrizetbe férfiról egyelőre nem tudni, hogy kicsoda, csak annyit, hogy nem volt a lakodalom vendégei között. Egy nyomozáshoz közel álló forrás az AFP hírügynökségnek azt mondta, a férfit az eltűnt lány ügyében hallgatják ki. 

Rovatok