Index Vakbarát Hírportál

Navalnij szerint ez Putyin titkos luxusnyaralója

2017. augusztus 31., csütörtök 21:42

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető felrakott a Youtube-ra egy videót, amin állítása szerint egy olyan eltitkolt luxusvilla látható, amit Vlagyimir Putyin orosz elnök használhat nyaralónak, írja a Guardian.

A drónfelvételen is látszik az 50 hektáros területen egy nagy villa, több új épület, erdő, vízpart és helikopterleszálló is. Navalnij szerint a finn-orosz határ közelében lévő helyszínt nagyon őrzik, és a helyiek sem mehetnek a közelébe.

Az orosz ellenzéki arra utal, hogy a birtok az orosz elnökhöz köthető oligarchák tulajdona, de valójában Putyinnak van fenntartva.

Az ellenzéki Dozsd tévé már korábban beszámolt „a titkos dácsa" belső részéről is, ahol állítólag egy nagy medence, és egy díszes iroda is van.

A Navalnij-féle videót egy nap alatt már több mint kétmillióan nézték meg a Youtube-on.

Márciusban feltöltöttek a Youtube-ra egy hasonló videót, ami Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnökhöz köthető állítólagos luxusingatlanokról szólt. Azt több mint 24 millióan nézték meg azóta.

Navalnijt június közepén 25 nap elzárásra ítélték a gyülekezési törvény sorozatos megsértése, a nyilvános rendezvények szervezésére vonatkozó szabályok áthágása miatt, július elején szabadult.

Rovatok