Index Vakbarát Hírportál

Nyakon szúrtak egy rendőrt Stockholm belvárosában

2017. augusztus 31., csütörtök 11:56 | aznap frissítve

Nagy rendőrségi készültség volt Stockholm belvárosának forgalmas részén, a Medborgarplatsen téren, miután megkéseltek egy rendőrt - írja a Local

#BREAKING Police officer injured in knife attack on #Medborgarplatsen in Stockholm. Huge police operation underway. pic.twitter.com/O03ySzCmLf

— James Savage (@SavLocal) 2017. augusztus 31.

A rendőrt a város legnagyobb terén szúrták nyakon, de túlélte a támadást, amiről azt feltételezik, hogy gyilkossági kísérlet volt. A támadó délelőtt 10:30 körül a rendőr háta mögé lopózott, és hirtelen belevágta a kést. A szemtanúk szerint 30 év körüli, férfi támadót azóta elkapták, és letartóztatták. 

"Úgy tűnik, a gyanúsított minden ok nélkül követte el a tettét. Egyelőre semmi sem enged arra következtetni, hogy terrorcselekmény történt volna" - mondta Lars Byström, a stockholmi rendőrség szóvivője.

A támadóról egy rádiós műsorban annyi hangzott el, hogy a környéken ismert figura volt. A téren egyébként megerősített rendőri védelem volt épp jelen egy korábbi tüntetés miatt, amit az afgán menekültek deportálása ellen tartottak.  

A rendőrség azt megerősítette, hogy megsérült egy rendőr egy támadásban ezen a helyszínen, de további részleteket nem közöltek. "Egyelőre nem tudjuk, pontosan mi történhetett" - közölte a rendőrség. 

A támadás helyszíne már nyugodt, folynak a kihallgatások. A rendőrség gyilkossági kísérlet miatt indított eljárást.  

Rovatok