Index Vakbarát Hírportál

Bekokózott biztonsági őrök karamboloztak a szerb elnökkel

2017. szeptember 3., vasárnap 10:33

Kisebb balesetet okozott három férfi szombaton, amikor egy kölcsönkért autóval belehajtottak az Aleksandar Vucic szerb elnököt szállító hivatali járműbe – írja az MTI a Politika című belgrádi napilap információi alapján. 

A Politikának nyilatkozó, neve elhallgatását kérő informátor szerint az ütközést okozó három férfi egy szórakozóhely biztonsági őrei, akik az egyik vendég - egy ismert szerb labdarúgó - spanyol rendszámú Bentley-jét kérték kölcsön. Amikor reggel a jármű sebességét, illetve sodródását próbálták ki, vagyis drifteltek, véletlenül nekicsapódtak az elnököt szállító konvoj Aleksandar Vucicot szállító autójának. A férfiakat az elnök testőrei azonnal elfogták, a vizsgálatok során pedig egyikük vérében kokaint találtak.

A Politikának nyilatkozó forrás szerint az elfogottak nem szándékosan okoztak balesetet, és nem is az elnök megtámadása volt a céljuk. A férfiakat hétfőn hallgatja meg a belgrádi ügyészség, és ha bűnösnek találják őket a köztársasági elnök veszélyeztetése miatt, akkor egytől nyolc évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetők. A balesetben senki nem sérült meg.

Rovatok