Index Vakbarát Hírportál

A milliárdos Richard Branson a borospincéjében várja a hurrikánt

2017. szeptember 6., szerda 18:59

A Karib-tenger turistaparadicsomait fenyegeti az Irma hurrikán, de a 300 kilométeres széllel pusztító trópusi vihar fenyegetését nem mindenki veszi komolyan. Richard Branson, a Virgin-birodalom milliárdos alapítója például azt írta ki a céges blogjára, hogy ő Necker Islanden, a háza borospincéjében tervezi átvészelni a hurrikánt. Ez Branson saját szigete, 1979-ben vásárolta meg, és egy látványos luxusvillát építtetett rá. Aminek, úgy tűnik, a stabilitásában is teljes mértékben megbízik.

Branson nincs egyedül a házban, mint írja, "remek fiatalamberek" a vendégei, akikket ottalvós buliként fogják fel a természeti csapást. Ezt fotókkal is illusztrálta, ahogy a kis csapat társasjátékozik, és emeletes ágyakon alszik. Branson azt írja, a vihar esővel és ordító széllel érkezik, a látvány egyszerre félelmetes és gyönyörű.

A 67 éves milliárdosnak nem ez az első kockázatos kalandja, több légballonos világcsúcsot tart, egyszer például a Csendes-óceán felett kelt át Japánból Kanadába, a közel 11 ezer kilométeres távot leszállás nélkül, 400 kilométeres átlagsebességgel tette meg. Ő tartja a La Manche csatornán kétéltű járművel átkelés sebességrekordját is.

Rovatok