Index Vakbarát Hírportál

Alkohollal turbózták föl a szenteltvizet egy francia városban

2017. szeptember 10., vasárnap 18:33

A festői francia városkába, Château-Chalonba látogató turisták alaposan meglepődhettek, amikor megmártották a kezüket a szenteltvíztartóban, mivel néhány helyi csínytevő alkoholt öntött bele. Legalább tucatnyi turista csodálkozott rá, hogy a szagtalan víz helyett aromás gyümölcspárlatot szagolhatnak a kezükön.

Az egyik turista meglepődött, amikor keresztvetés közben megérezte a brandy illatát. A turistáknak létesített helyi központban érdeklődött, hogy ez egy helyi tradíció-e. A hatóságok kivizsgálták a helyzetet, és megállapították, hogy mindkét szenteltvíztartóba egy liter brandyt öntöttek. A helyi turisztikai szakértő, Pauline Fisseau szerint már a templomba belépve érezni lehetett az alkoholszagot.

A templomot nem használják rendeltetésszerűen, így a szenteltvíztartók általában üresek. Most is kiürítették és megtisztították, majd szenteltvízzel töltötték fel őket.

A csínytevők kiléte ismeretlen, és ez valószínűleg így is marad. A város polgármestere, Christian Vuillaume szerint ez egyértelműen vicc volt.

Megnevettetett a dolog. Szerintem az elkövetőknek jó humora lehetett, és szakítani akartak a tradíciókkal. De nem hiszem, hogy mindenki ilyen jól szórakozott.

Rovatok