Index Vakbarát Hírportál

Merkelnek elege van az erőszakoskodó bevándorlókból

2017. szeptember 13., szerda 17:35

Egy szerdai kampánygyűlésen kemény fellépést ígért Angela Merkel német kancellár a nőkkel erőszakoskodó bevándorlókkal szemben. A bajorországi Rosenheimben kampányoló Merkel nem véletlenül hozta szóba a témát, a hatóságok szerint a napokban egy elutasított menedékkérő megtámadt egy nőt, írja az MTI.

Az ügyet a gyűlésen a kancellár előtt felszólaló bajor gazdasági miniszter, Ilse Aigner hozta szóba, kiemelve, hogy a "tragikus esettel" a tartományi kormány is foglalkozott legutóbbi ülésén, és továbbra is azért küzd, hogy Bajorország maradjon a legbiztonságosabb német tartomány.

Angela Merkel kiemelte: az ilyen

tragikus esetek arra ösztönöznek minket, hogy mindent, de mindent megtegyünk azért, hogy az embereknek megadjuk a biztonság érzetét és a biztonság valóságát".

Ahol a büntetési tételek szigorítására van szükség, ott meg is lesz a szigorítás, hogy "segítsünk az áldozatoknak, és megvédjük őket a bűncselekményektől, és azért, hogy lehetőleg ne is legyenek áldozatok" - mondta a kancellár.

A 34 éves nigériai férfi a hét végén, a Rosenheim melletti Riederingben támadt rá egy nőre, aki kocogott a helyi tó partján. A feltételezett elkövető elkezdett futni mellette, megszólította, majd a földre teperte és megpróbálta megerőszakolni. Az áldozat védekezett, és amikor a helyszínre érkezett egy másik futó, aki ismerte a nőt, a támadó elmenekült. A férfit  elfogták.

Rovatok