Index Vakbarát Hírportál

Merkel nem vitázik többet Martin Schulzcal

2017. szeptember 13., szerda 13:39

Kihívta egy újabb televíziós vitára Angela Merkelt Martin Schulz, a német szociáldemokraták (SPD) kancellárjelöltje, de a hivatalban lévő kormányfő elutasította - tudatta az MTI.  Martin Schulz levelében azt írta Angela Merkelnek,hogy első televíziós vitájukon sok kérdés nem került elő, és még a kancellár is bírálta a korlátozott témaválasztást.

Nem jutott elég idő a digitalizáció, a nyugdíjrendszer és az oktatási rendszer ügyére sem, ezért újabb televíziós vitát kell folytatni a szeptember 24-i szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás előtt - írta az SPD-s kancellárjelölt.

Angela Merkel viszont visszautasította a kihívást, mert úgy érzi, hogy a vitaműsor formátuma bevált, és ezzel lezártnak tekinti az ügyet - közölték a CDU berlini központjában.

A tévévita volt az egyetlen kampányrendezvény, amin a két legnagyobb politikai erő, a CDU/CSU pártszövetség és az SPD kancellárjelöltje szemtől szembe ütköztette véleményét. A 90 perces adásban a migrációs válság ügye töltötte ki a legtöbb időt. A műsor utáni gyorsfelmérések alapján Angela Merkel szerepelt jobban.

Rovatok