Index Vakbarát Hírportál

Milyen takarító? Ő barát

2017. szeptember 14., csütörtök 17:56

Az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű migrációellenes, idegengyűlölő párt rövid története eddig sem volt mentes a botrányoktól, de most különösen szórakoztató történet miatt kényszerültek magyarázkodásra.

Miközben a párt a szeptember 24-i választásra készül, a listavezetőről, Alice Weidelről azt írta a Die Zeit, hogy illegálisan foglalkoztatott a házában egy szír menekült diákot. Az eset még 2015-ben, Svájcban történt, Weidel számla nélkül, készpénzzel fizetett, a nének szerződése sem volt.

Az AfD ügyvédje szerint Weidel "baráti kapcsolatban" állt a szír nővel, aki alkalmi vendég volt a házában. Azt azonban tagadta, hogy pénzért dolgozott volna. Az AfD szóvivője ezzel nem teljesen összhangban viszont állította, hogy Svájcban az évi 750 frank alatti, a háztartásban dolgozóknak történő kifizetések legálisnak minősülnek.

A szövetségi parlamenti választást jövő vasárnap tartják, az AfD szinte biztosan bejut a törvényhozásba, és lehet, hogy a harmadik legnagyobb frakciót alakíthatja majd. (The Local)

Rovatok