Index Vakbarát Hírportál

Észak-Korea hamuba és sötétségbe borítaná Amerikát

2017. szeptember 14., csütörtök 12:17

Phenjan csütörtökön azzal fenyegetőzött, hogy nukleáris fegyvereivel elsüllyeszti Japánt, valamint hamuba és sötétségbe borítja az Egyesült Államokat, mert támogatták az ENSZ Biztonsági Tanácsának Észak-Koreát sújtó legújabb határozatát és szankcióit, írja az MTI.

Az észak-koreai külkapcsolatokért és propagandáért felelős Koreai Ázsia-Csendes-óceán Béke Bizottság emellett követelte a Biztonsági Tanács feloszlatását, amely szerinte a gonosz eszköze, és pénzzel lekenyerezett országok alkotják, amelyek bábként mozognak az Egyesült Államok parancsára.

A szigetország négy részét süllyessze tengerbe a dzsucse atombombája. Immár nincs szükség Japánra a közelünkben. Borítsuk hamuba és sötétségbe az Egyesült Államokat. Megvetésünknek az eddig kifejlesztett összes fegyver mobilizációjával adjunk hangot

- közölte a testület, ami árulónak és Washington kutyájának nevezte Dél-Koreát.

A dzsucse Észak-Korea hivatalos ideológiája, amely a kommunizmust szélsőséges nacionalizmussal vegyíti, és önállóságot, öneállátást és önvédelmet hirdet.

Tokió határozottan bírálta a hallatlan és szélsőségesen provokatív észak-koreai közleményt, ami meglátásuk szerint jelentősen emeli a feszültséget a térségben.

A térségbeli feszültség jelentősen nőtt Észak-Korea hatodik és egyben legnagyobb kísérleti nukleáris robbantása óta. A 15 tagú Biztonsági Tanács hétfőn egyhangúlag elfogadta az Egyesült Államok határozattervezetét az újabb szankciókról, amelyek az észak-koreai textilkivitelt és az ország üzemanyag-ellátását vették célba.

Az észak-koreai konfliktusról és annak lehetséges kimeneteléről itt olvashat bővebben:

Rovatok