Index Vakbarát Hírportál

A tenger alól mértek csapást az oroszok az Iszlám Államra

2017. szeptember 14., csütörtök 17:26

Hét manőverező repülőgépet lőtt ki az orosz hadiflotta két tengeralattjárója az Iszlám Állam Szíria belsejében, Deir-ez-Zór-ban található harcálláspontjára, kommunikációs központjára és lőszerraktárára - közölte szerdán a moszkvai katonai tárca.

A közlemény szerint az összes célpontot sikerült megsemmisíteni a Kalifátus utolsó nagyobb szíriai városában, melynek nagy részét szeptember elején sikerült elfoglalnia az orosz támogatással harcoló szír kormánycsapatoknak. Deir ez-Zórnak az Eufrátesz folyó északi részén található negyedeit pedig az amerikai hátterű, kurdok által dominált ernyőszervezet, a Szíriai Demokratikus Erők ostromolják. 

A Kalibr típusú manőverező repülőgépeket a Földközi-tenger keleti medencéjéből, víz alól indították el a Velikij Novorod és a Kolpino tengeralattjáróról, a céltól 500-670 kilométernyi távolságról. A két, Projekt 636.6 osztályú, dízel-elektromos tengeralattjáró augusztus 28-án érkezett a Földközi-tengerre. Ebből az osztályból legutóbb a Krasznodár mért többször is csapást a terroristákra.

(MTI)

Rovatok