Index Vakbarát Hírportál

Késsel támadtak egy katonára Párizsban

2017. szeptember 15., péntek 09:34 | aznap frissítve

Katonára támadt egy késsel felfegyverzett férfi Párizs központjában péntek reggel fél hét körül - közölte a helyi rendőrségre hivatkozva az MTI.

A katona - aki a Sentinelle terrorellenes műveletek keretében járőrözött a Chatelet metrómegállónál - gyorsan lefegyverezte támadóját, így senki sem sebesült meg. A nyomozás első szakaszában kiderült, hogy a késsel felfegyverzett férfi Allahhal kapcsolatban mondott valamit, amikor a katonára vetette magát.

Hivatalos források szerint a férfinak korábban nem volt dolga a rendőrséggel, nem állt megfigyelés alatt. Az ügyben a bűnügyi rendőrség indított eljárást, az ügyészség terrorelhárítási részlege egyelőre nem foglalkozik vele.

Franciaországban idén hetedik alkalommal támadtak rá a terrofenyegettség miatt az utcán szolgálatot teljesítő katonákra, akik a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztősége elleni 2015 januárban végrehajtott terrortámadás óta segítik a rendőri erőket a terrorkészültség biztosításában. Legutóbb augusztus 9-én gépkocsival hajtott egy férfi hat járőröző katona közé a Párizshoz közeli Levallois-Perret városban.

Rovatok