Index Vakbarát Hírportál

Drámai küzdelemben fogadják az idei negyedik hurrikánt a Karib-térségben

2017. szeptember 20., szerda 08:51

A Brit Virgin szigeteket és Puerto Ricót gyalulja ezekben és a következő órákban a Maria hurrikán, amely hatalmas, olykor 260 km/h-ás széllökésekkel érkezett a térségbe. A karibi szigetvilágot sújtó természeti csapások miatt a dominikai elnök kedden a Facebookon drámai posztban kesergett:

"Durva, durva, durva", írta, amikor a hurrikán lecsapott a területre, majd arról számolt be, hogy megmentették, de a hurrikán elvitte a háza tetejét, a házát elöntötte a víz, és hogy teljesen a hurrikán kegyelmében bízik, írta Roosevelt Skerrit a vihart követően.

A térségben a legtöbb helyen még a két héttel ezelőtti Irma hurrikán pusztításának nyomait sem sikerült teljesen eltakarítani. 

Puerto Ricóiak ezreit kellett kimenekíteni az 5-ös fokozatúvá erősödött hurrikán miatt. A Puerto Ricó-i elnök szerint Maria a legbrutálisabb és legártóbb hurrikán lehet, ami ebben az évszázadban az országot sújtotta.

Menekülj vagy meghalsz, ez az egyszerű képlet Hector Pesquera, a Puerto Ricó-i közbiztonsági biztos. A Maria egyébként az idén a negyedik, legalább hármas erősségű hurrikán a térségben, ami egyedülálló jelenség a történelemben.

Rovatok