Index Vakbarát Hírportál

11 éve már ölt, most megint gondozójára támadt egy leopárd egy német állatkertben

2017. szeptember 22., péntek 19:31

Gondozójára támadt pénteken a németországi Chemnitz állatkertjében egy leopárd, amely 11 éve megölte akkori gondozóját, egy fiatal nőt, írja az MTI.

Az 56 éves férfi, aki 29 éve dolgozik az állatkertben, vagyis rutinos állatgondozónak számít, a nagymacska kifutóját takarította reggel, amikor a 19 éves nőstény rátámadt, és összemarta az arcán. A gondozónak végül sikerült elhárítani a támadást, kimenekülni a kifutóból és bezárni maga mögött az ajtókat. 

A férfit megműtötték, élete az állatkert szerint nincs veszélyben. Egyelőre nem tudni, hogyan történhetett meg a baleset. Az állatgondozókat munka közben elvileg mindig rács választja el a ragadozóktól.

Az incidens miatt délelőtt zárva tartott az állatkert, de később kinyitott. A leopárdtámadás idején még nem voltak látogatók az intézményben.

Ugyanez a nagymacska 2006-ban átharapta gondozója, egy 23 éves nő nyakszirtjét, aki belehalt a sérülésbe. Akkor véletlenül nyitva maradt egy átjáró.

Nem tudni, mi lesz az élemedett korú leopárd sorsa, az agresszív állatot egyelőre elzárják a látogatók elől. 

Állatvédők szerint a nagymacskák nem valók állatkertbe, rosszul bírják a fogságot, és minden lehetőséget megragadnak a szabadulásra. 

A PETA állatvédő szervezet emlékeztet, hogy 2013-ban a münsteri állatkertben ölte meg gondozóját egy tigris, egy évvel korábban a kölni állatkertben vált ugyancsak tigris áldozatává egy alkalmazott. A PETA adatai szerint a német állatkertekben 2012 eleje óta legalább hét alkalommal tört ki nagymacska a fogságból, legutóbb idén egy hiúz a gelsenkircheni élményparkban.

Rovatok