Index Vakbarát Hírportál

Maria nem gyengült a pusztítás után sem

2017. szeptember 22., péntek 13:32

205 kilométeres sebességgel száguld tovább a csütörtökön Puerto Ricón és a Dominikai köztársaság északi részén végigsöprő Maria hurrikán, megközelítve a Turks- és Caicos-szigeteket.

A 3,4 milliós Puerto Ricóban teljesen megszűnt az áramszolgáltatás, a vihart súlyos áradások kísérték és pusztító földcsuszamlás veszélye fenyeget. 

A karibi térségben rövid idő alatt harmadik pusztító hurrikán északnak fordult, egyelőre úgy tűnik, nem eléri az Egyesült Államok kontinentális területét, azon belül elsősorban Floridát, amelyre szeptember elején az Irma csapott le. (Harvey pedig Texasban tombolt augusztusban.)

Puerto Ricóban ketten, a Dominikai Köztársaságban tizenöten vesztették életüket a hurrikán miatt. Ketten a francia fennhatóságú Guadalope szigetén haltak meg. 20 embert eltűnt az ítéletidőben.

A Nagy-Britanniához tartozó Turks- és Caicos-szigeteken újabb menedékházakat nyitottak meg, miután a korábbiak várhatóan nem bírnák ki az Irma utáni újabb pusztítást – írta a BBC.

Puerto Rico kormányzója a század legpusztítóbb viharaként beszélt a szigetet elért Mariáról, amely még elvonultában is 63 centiméter esőt zúdíthat a területre tovább növelve a pusztítást.

Rovatok