Index Vakbarát Hírportál

Orosz vadászgépek és bombázók gyakorlatoztak az észak-koreai határnál

2017. szeptember 26., kedd 16:38 | aznap frissítve

Az orosz állami hírügynökség, az ITAR-TASZSZ kedden arról írt, hogy orosz vadászgépek és bombázók gyakorlatoztak Észak-Korea és Oroszország határánál – írja a Newsweek.

A 17 kilométeres földi, továbbá 22 kilométeres vízi határvonal közelében Szu–35 és Szu–30 vadászgépek, valamint Szu–25 és Szu–24M2 típusú bombázok manővereztek, bombáztak és különböző taktikai gyakorlatokat hajtottak végre – közölte az orosz hadügy a hírügynökséggel.

Észak-Korea pár héttel ezelőtt, a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai elnök között kialakuló fenyegetőzés kezdete után azzal vádolta Oroszországot, hogy hadi egységeket telepített a Primorie régióba, a észak-koreai határ közelébe, de ezt eddig folyamatosan tagadták az orosz hatóságok.

Trumpnak ennél kevesebbet sem néztek el

Hétfőn az észak-koreai külügyminiszter, Ri Jongho arról beszélt, hogy Donald Trump amerikai elnök hadat üzent az országának, miután pénteken amerikai nehézbombázók repültek el Észak-Korea partjai mellett.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kifejezetten aktívan nyilatkozott a phenjani rezsim szeptemberi nukleáris kísérleti robbantása óta, és jelezte, hogy Moszkva sem fog háttérbe húzódni az egész konfliktus alatt. Észak-Korea és Oroszország átalakuló kapcsolatáról ebben a cikkben írtunk részletesen.

Rovatok