Index Vakbarát Hírportál

Szándékosan robbanthatták fel a gigantikus ukrán lőszerraktárat

2017. szeptember 27., szerda 05:14

Robbanássorozat történt kedden késő este Ukrajnában egy katonai raktárban, majd hatalmas tűz ütött ki. A hatóságok az egész környéket evakuálták. Az ukrán belügyminisztérium szerint két ember sérült meg, és az esetet diverzáns akcióként kezelik.

Az ukrán elnök tanácsadója a Facebook-on arról posztolt, hogy a támadást drónnal követhették el, mert az első robbanást megelőzően a létesítményt őrző katonák erre utaló zajt hallottak.

A fegyver- és lőszerraktár az ország középső részén, Kalinyivka város közelében van, Kijevtől 240 kilométerre délnyugatra. A raktárban 188 ezer tonna lőszert, köztük rakéta-sorozatvetőket tároltak.

A hatóságok elővigyázatosságból az egész várost és a környező falvakat is kiürítették, összesen 30 ezer embert evakuáltak. 50 kilométeres körben légtérzárat rendeltek el, a vonatokat elterelik, az áramot lekapcsolták. A felrobbanó lövedékektől több lakóház is lángra kapott.

A robbanások délelőtt is folytatódtak, percenként átlagosan három robbanást lehetett hallani, az oltáson 700 ember dolgozik. Idén ez már a harmadik ilyen eset Ukrajnában: márciusban és szeptemberben is robbanások voltak lőszerraktárakban. (MTI)

Rovatok