Index Vakbarát Hírportál

Melania Trump opiátfüggő embereket hívott meg a Fehér Házba

2017. szeptember 28., csütörtök 20:14

Melania Trump szakértőket és opiátfüggő embereket hívott meg a Fehér Házba, hogy meghallgassa őket és megvitassák az opiáttúladagolással kapcsolatos kérdéseket, írja az MTI.

Stpehanie Grisham, a first lady szóvivője szerint a csütörtök esti rendezvény célja, hogy Melanie Trump együtt dolgozzon az elnök által létrehozott illetékes bizottsággal a fiatalok és a megelőzés kérdéseiben. 

Az opiátválság a leghalálosabb járvány az Egyesült Államok történetében és egyre súlyosabbá válik. Anyaként és first ladyként, Melania Trump fel akarja használni lehetőségeit a segítségre

– mondta a  Grisham .

Augusztus 10-i sajtótájékoztatóján Donald Trump bejelentette, hogy közegészségügyi rendkívüli állapotot hirdet a kábítószerek és opiáttartalmú szerek terjedése miatti országos válság enyhítésére. Az elnök által létrehozott  drogfüggőség elleni bizottság nemrég el is készítette az első jelentését, mely szerint naponta 142 ember hal meg drogtúladagolás miatt az Egyesült Államokban. A testület november elsején fogja közzétenni hivatalos jelentését.

Rovatok