Index Vakbarát Hírportál

Egy 33 éves milliárdos vette meg a Playboy-kastélyt

2017. szeptember 29., péntek 17:51 | aznap frissítve

A Playboy-alapító Hugh Hefner halálával életbe lépett a Playboy-kastély tavaly nyáron kötött adásvételi szerződése, és az ingatlan a 33 éves, görög származású milliárdos, Daren Metropoulos tulajdonába került. Ő volt egyébként Hefner szomszádja, a kastély melletti villát még 2009-ben vette meg. Metropoulos 100 millió dollárt fizetett a kastélyért, de a szerződésben kitételként szerepelt, hogy Hefner élete végig használhatja azt. A tervek szerint óriási átépítés és felújítás veszi kezdetét hamarosan, a két épületet össze fogják kötni (egyébként eredetileg is egy közös szupervillának álmodta meg az építész még 1927-ben).

Metropoulos apja ingatlanüzletekkel lett milliárdos, a család vagyonát a Forbes 2,4 milliárd dollárra becsüli. Az ifjabb Metropoulos egy ideig a családi bizniszben dolgozott, később a saját útjára lépett: azzal foglalkozik, hogy egykor trendi, de kifulladt márkákat vásárol fel, futtat fel újra, és ad tovább busás haszonnal. Így vitte sikerre például a Pabst Blue Ribbon sörmárkát, a Twinkies sütit is gyártó Hostess édességipari céget, vagy a halkonzerveket gyártó és forgalmazó Bumbla Bee-t.

A Playboy-kastély évtizedeken át a magazin által hirdetett hedonista luxus életmód szimbóluma volt, legendák keringtek Hefner zártkörű partijairól. A közhiedelemmel ellentétben egyébként nem Beverly Hillsben, hanem a szomszédos városrészben, Holmby Hillsben van, ami Los Angeles egyik leggazdagabb környéke. 22 szobás, több mint 2000 négyzetméteres, és nagyjából így néz ki:

Rovatok