Index Vakbarát Hírportál

Elkaphatták a zsarolót, aki fagyállóval mérgezi a csecsemőtápszereket

2017. szeptember 30., szombat 11:37

Bár a rendőrök elkaptak valakit, akit a német bébiétel-mérgezésekkel gyanúsítanak, a nyomozást így is folytatják. A múlt héten öt üveg mérgezett csecsemőtápot találtak egy friedrichshafeni áruházban. Az üvegekben színtelen, szagtalan, íztelen etilénglikollal megmérgezett bébiétel volt, az elvileg fagyálló folyadék akár halált is okozhatott volna.

Az elhelyezett üvegeket sikerült időben eltávolítani, miután maga a mérgező hívta fel rájuk a rendőrség figyelmét. Az volt a célja, hogy komolyan vegyék a fenyegetését, a mérgezés ugyanis egy nagyszabású zsaroló akció része volt. Az illető több mint 10 millió eurót követelt, és azzal fenyegetett, hogy ha nem kapja meg az összeget, újabb mérgezett élelmiszereket tesz az áruházak polcaira.

A rendőrök a héten közzétették a bolt biztonsági kamerájának felvételét, amelyen az látható, ahogy az akkor még nem azonosított gyanúsított üvegeket helyez el egy friedrichshafeni áruházban a bébiételek között.

Rendőrségi források szerint valakit most a Tübingen közelében lévő Ofterdingenben őrizetbe vettek lakossági bejelentés alapján – írja az MTI. A gyanúsított egy 55 éves német, ő azonban egyelőre nem tett vallomást, és még zajlik a dns-ének azonosítása. Az ügyészség még szombaton kérvényezni fogja az előzetes letartóztatását.

A rendőrség ezzel együtt azt kéri, a vásárlók továbbra is alaposan nézzék meg, hogy érintetlen-e a termékek csomagolása, mielőtt bármit megvesznek, és amíg nem derül ki biztosan, hogy valóban az elfogott férfi az elkövető, folytatják a keresést is.

Rovatok