Index Vakbarát Hírportál

Trump nekiment a katasztrófa sújtotta főváros polgármesterének

2017. szeptember 30., szombat 17:12

Gyenge vezetői képességűnek nevezte Donald Trump San Juan, Puerto Rico fővárosának polgármesterét és azokat, akik nem tudják rávenni a dolgozókat, hogy segítsenek a hurrikán sújtotta térségen. Az eset azért is rendkívül kellemetlen, mert Trump jövő héten utazik a hivatalosan az Egyesült Államokhoz tartozó Puerto Ricóba.

...Such poor leadership ability by the Mayor of San Juan, and others in Puerto Rico, who are not able to get their workers to help. They....

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2017. szeptember 30.

Az amerikai elnököt az húzhatta fel, hogy Carmen Yulín Cruz polgármester pénteken élesen kritizálta a kormányt, amiért nem segítenek az iszonyatos pusztításon átmenő ország logisztikai problémáin, és ezzel lassan népirtást követnek el. Cruz szó szerint azt mondta, hogy nem is tudja elképzelni, hogy világ legnagyszerűbb országa hogyan nem képes megoldani egy aprócska sziget logisztikai problémáit.

A Maria hurrikán által sújtott Puerto Ricóban fogytán van az élelem, a víz és az üzemanyag is, akadozik az áramellátás is. A szigeten nincs térerő, az utakat fák és törmelék borítja, a szennyvíztisztító és hulladékfeldolgozó pedig romokban van. Éppen ezért szólította meg név szerint Trumpot a polgármester, hogy mentse meg az emberek életét, és ne úgy kezeljék őket, mint az állatokat. Természetesen Trump a korábban szerinte kedveskedő Cruz erősebb hangvételét annak tulajdonítja, hogy a demokraták direkt ellen hergelik a politikusnőt.

Rovatok