Index Vakbarát Hírportál

Elvették a koronát a mianmari szépségkirálynőtől, miután kirakott egy videót a rohingja felkelőkről

2017. október 3., kedd 17:06

Shwe Eain Si, azaz Miss Grand Mianmar, a 19 éves szépségkirálynő elvesztette a címét, miután kitett a Facebook-oldalára egy videót, amelyben a földjükről elűzött rohingjákat vádolja azzal, hogy terrorizálják a mianmari katonaságot – írja a CNN.

A közzétett videón az Arsa nevű (Arakan Rohingya Salvation Army) rohingjákből álló militáns csoport tagjai szerepeltek harc közben, akik a szépségkirálynő szerint muszlim terroristák, akik az Iszlám Államhoz hasonló kalifátust akarnak létrehozni Mianmarban.

Miután a versenybizottság megfosztotta a koronától Shwe Eain Sit, a nő azt mondta, ő csak a nemzet érdekeit tartotta szem előtt, amikor videót tett ki az Arsaról, akik szerinte "az erőszak és a terror hírnökei, és közben úgy próbálják bemutatni magukat, mintha ők lennének elnyomva".

Az Arsa egy szekuláris fegyveres alakulat, akiket feltehetően Szaúd-Arábiában képeztek ki azért, hogy gerilla taktikákkal fel tudják venni a harcot a muszlim rohingja lakosságot gyilkoló és elüldöző mianmari hadsereggel. Egyébként a szépségkirálynő a Mianmar által elkövetett etnikai tisztogatásról nem beszélt.

Rovatok