Index Vakbarát Hírportál

Megzavarták a brit miniszterelnök beszédét

2017. október 4., szerda 13:47

Elnézést kért a nyári parlamenti választásokon elért váratlanul gyenge konzervatív eredményért szerdán a brit miniszterelnök, aki a Konzervatív Párt Manchesterben rendezett éves kongresszusának zárónapján szólalt fel. Mint mondta, ő vezette a júniusi előrehozott választások konzervatív kampányát, a kampány azonban nem érte el a kitűzött célt.

Aztán kisebb incidens zavarta meg a miniszterelnök felszólalását, írja az MTI. May éppen a szabadpiaci gazdasági modell előnyeiről szólt, amikor

egy férfi odalépett hozzá, és átnyújtott neki egy formanyomtatványt, amelyet Nagy-Britanniában az alkalmazotti munkaviszony megszüntetésének bejelentésére rendszeresítettek.

A férfi azt mondta a beszédében elakadt kormányfőnek, hogy a nyomtatványt - amely hamisnak tűnt - Boris Johnson külügyminiszter küldi neki.

Johnsont gyakran éri az a vád, hogy Theresa May megbuktatására törekszik, és személyes miniszterelnöki ambíciói vannak. May átvette, majd letette a nyomtatványt, a férfit pedig - akinek fényképes delegátusi igazolvány lógott a nyakában - a biztonsági emberek kikísérték a teremből.

Theresa May a küldöttek ovációja közepette azt mondta: a nyomtatványt legszívesebben Jeremy Corbynnak, az ellenzéki Munkáspárt vezetőjének továbbítaná.

Rovatok