Index Vakbarát Hírportál

Bámulatos gyorsasággal fogadott örökbe gyereket egy meleg pár

2017. október 10., kedd 14:17 | aznap frissítve

Két férfi lett az első német meleg pár, akik gyermeket fogadhattak örökbe, írta a Local.de. Az eset nem csak arról szól, hogy milyen következetesen képviselik az emberi jogokat Németországban, hanem hogy milyen hatékonyságú az ügyintézés: az örökbefogadási engedély négy nappal azután érkezett meg, hogy az országban engedélyezték az azonos neműek házasságát.

Németországban október elsején foglalták törvénybe, hogy az azonos nemű párok hasonló jogokkal köthetnek házasságot, mint a hagyományos nemi elrendezésűek. Michael és Kai Korok egy nappal a döntés után, másodikán már össze is házasodtak, majd rögtön beadták örökbefogadási kérelmüket. Ötödikén már meg is kapták az engedélyt, hogy szülőkként neveljék azt a kétéves kisfiút, aki egyébként már születése óta velük élt.

Merkel fordulata

Az azonos neműek házasságát engedélyező törvény elfogadása egyébként Németországban sem volt egyértelmű. Angela Merkel és pártja 12 éven keresztül ugyanis keresztbe feküdt a melegek egyenjogúságát biztosító kezdeményezésnek. A német kancellár hozzáállását az változtatta meg állítólag, hogy találkozott egy leszbikus párral, akik nagy szeretetben neveltek egy nyolcéves gyereket.

A Local megemlíti, hogy az engedékenységnek köze lehetett a választási kampányhoz is, amelyben jól jött egy ilyen liberális fordulat.

Rovatok