Index Vakbarát Hírportál

20 magyar fiatal indul a szakmunkások világversenyén

2017. október 14., szombat 21:52

A világ 60 országából, 1300 fiatal szakember 51 szakmában versenyez október 15-18 között Abu Dhabiban, ahol szombaton kezdődött a WordSkills, a fiatal szakmunkások világversenye, írja az MTI. Magyarországot 19 szakmában 20 versenyző képviseli. Az eredményt október 19-én hirdetik ki.

Simon Bartley, a WorldSkills szervezet elnöke a nyitó ünnepségen kiemelte, hogy a versenyen jól nyomon követhető, hol tart a világ különböző részein a szaktudás.

Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) oktatási- és képzési ügyekért felelős alelnöke elmondta, hogy most van a legtöbb magyar a versenyen, 19 szakmából. Hozzátette, hogy 2018 szeptemberben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Budapesten rendezi meg a szakmunkások európai versenyét, az EuroSkills-t.

A magyar versenyzők festő, szakács, pincér, ápoló és gondozó, informatikai rendszerüzemeltető, cukrász, virágkötő, épületasztalos, bútorasztalos, ács, fodrász, gipszkarton-szerelő, hegesztő, kőműves, szépségápoló, villanyszerelő, víz-, gáz- és fűtésszerelő, webfejlesztő szakmákban egyénileg indulnak, mechatronika versenyen két fős csapat vesz részt.

Rovatok