Index Vakbarát Hírportál

Orbán közeli szövetségesként gratulált Kurz győzelméhez

2017. október 16., hétfő 11:05 | aznap frissítve

Orbán Viktor levélben reagált Sebastian Kurznak az Osztrák Néppárt vasárnapi választási győzelméhez - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-vel. Orbán a levélben azt írta, hogy

a tegnapi eredmény egyértelműen megmutatta, hogy a választópolgárok többsége Ausztriában is a biztonságot és stabilitást garantáló, értékelvű politika mellett teszi le a voksát. Bízom benne, hogy az eredményes kormányalakítást követően közeli szövetségesként és az Ön által is következetesen képviselt keresztény-konzervatív értékek mentén tudjuk erősíteni az országaink közötti együttműködést.

Korábban Szijjártó Péter külügyminiszter fejezte ki örömét Sebastian Kurz megválasztása miatt. Mint mondta, "Kurz mindig világosan beszélt, és nem volt soha rabja a politikai korrektségnek és a képmutatásnak".

A külgazdasági és külügyminiszter gratulált a Fidesz testvérpártjának, az Osztrák Néppártnak (ÖVP) a vasárnapi parlamenti választásokon aratott győzelméhez és sok sikert kívánt Sebastian Kurz kancellárjelöltnek, az ÖVP vezetőjének a kormányalakításhoz. A miniszter örömét fejezte ki, hogy egy olyan párt és olyan kancellárjelölt nyert Ausztriában, amely a migráció tekintetében és több más fontos kérdésben együttműködött Magyarországgal.

Úgy tudjuk, Szijjártó kifejezetten jó viszonyt ápol Kurzzal, ezért sem meglepő, hogy így beszélt a fiatal osztrák politikusról. 

Rovatok