Index Vakbarát Hírportál

Kedden betiltották, szerdán rajtaütött a német rendőrség a Pokol Angyalain

2017. október 18., szerda 12:37

Számos helyen rajtaütött az észak-rajna-vesztfáliai rendőrség szerda hajnalban a német tartományban újonnan betiltott Pokol Angyalai (Hells Angels) és egy másik bűnszervezet tagjain, írja az MTI.

Több mint 700 rendőr vett részt az összehangolt akcióban, amelyet 16 városban, 50 lakásban és üzlethelyiségben hajtottak végre, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek a Hells Angels és a Clan 81 nemzetközi bűnszervezet németországi csoportjai ellen. A két szervezetet az előző nap tiltották be a tartományi hatóságok azzal a gyanúval, hogy szervezett bűnözői tevékenységek széles körével foglalkoznak; országos tilalom nincs érvényben ellenük. Az észak-rajna-vesztfáliai belügyminisztérium közleménye szerint

a Hells Angels fegyveres erőszakcselekmények, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetésével és prostitúcióra kényszerítéssel foglalkozik.

A rajtaütések egy részében elővigyázatosságból részt vettek a rendőrség különleges alakulatai is, de a gyanúsítottak esetleges ellenállásáról vagy őrizetbe vételéről egyelőre nem közöltek semmit.

"A jogállam nem tűrhet meg semmilyen párhuzamos társadalmat, amelyben nem tartják tiszteletben az államhatalmat és annak erőszak-monopóliumát. Megalapozott a gyanú arra, hogy ezeknek a szervezeteknek a tagjai bűnözők" – szögezte le közleményében Herbert Reul tartományi belügyminiszter. A Hells Angels 1973 óta van jelen Németországban. A szervezet németországi székhelye Erkrath városban van.

Rovatok