Index Vakbarát Hírportál

Trump tagadja az esetlen részvétet

2017. október 18., szerda 18:07

„A demokrata képviselő teljesen alaptalanul beszél arról, mit mondtam az akció során meghalt katona feleségének (és bizonyítékom is van)” – írta a Twitteren Donald Trump azután, hogy Frederica Wilson azt állította: az Egyesült Államok elnöke azzal vigasztalta a Nigerben meghalt amerikai katona feleségét, hogy

Nyilván tudta mire vállalkozott. De azért gondolom, így is fáj

Wilson a gyászoló asszonnyal együtt autóval tartott a katonai repülőtérre, ahol a katonát felravatalozták, amikor Trump telefonált az özvegynek. Wilson elmondása szerint kihangosítón hallotta a beszélgetés egy részét. 

„Lehet, hogy az ember másokkal beszélgetve megjegyzi, hogy a katonák tudják, mire vállalkoznak és akár meg is halhatnak, de ez nem olyan dolog, amit egy gyászoló özvegynek mondunk. Ez egyszerűen érzéketlenség” – mondta az ABC Newsnak Wilson. Trump egyelőre nem állt elő az állítása szerint mindezt cáfoló bizonyítékkal, amely elvileg rendelkezésére állhat, elvégre a beszélgetés telefonon zajlott.

A Fehér Ház nem kommentálta az ügyet, arra hivatkozva, hogy az elnök és az özvegy közötti magánbeszélgetésről van szó.

Wilson Trump tweetje után beteg embernek nevezte az elnököt és közölte: az elnök hazudik. A demokrata szenátor azzal érvelt, hogy neki semmi oka sincs valótlanságot állítani Trumpról. Elmondta azt is, hogy neki is van bizonyítéka.

Volt elnökök már cáfolták Trumpot

A suta részvétnyilvánításról szóló ügy két nappal azután jött elő, hogy Trump azt mondta egy sajtótájékoztatón: a elődei közül sokan kerülték a telefonhívást, inkább csak leveleket küldtek a harcban elhunyt katonák gyászoló családjainak. „Trump állítása teljes mértékben valótlan” – mondta az állítólag elmaradt telefonhívásokról Barack Obama egykori sajtófőnöke. A demokrata elnök egykori beosztottján túl cáfolta Trumpot a republikánus George W. Bush és a demokrata Bill Clinton exelnökök egykori fehér házi szóvivői is.

Rovatok