Index Vakbarát Hírportál

Újabb lövöldözés volt Amerikában, három halott

2017. október 18., szerda 16:38

Frissítés: Az elkövetőt elfogták a rendőrök, írja a CNN.

Öt embert meglőttek az amerikai Maryland állam egyik irodaparkjában helyi idő szerint szerda reggeli kilenc körül, írja a CNN. Az AP információi szerint három ember meghalt, ketten pedig megsérültek, őket kórházba szállították, állapotuk kritikus.

Harford sheriff's office: 3 dead in shooting in Emmorton business park in Edgewood area - Baltimore Sun https://t.co/2uMvg3FM65 #USA pic.twitter.com/QRrMoCUO27

— Azhar Fateh (@Ali_AzharFateh) 2017. október 18.

A lövöldözés a Baltimore-tól mintegy 50 kilométerre fekvő Edgewoodban történt. A fegyveres megszökött, majd a legújabb információk szerint a szomszédos Delaware állam Wilmington városában is lövöldözni kezdett. Itt, helyi idő szerint délelőtt tizenegy körül, egy ismerősére lőtt rá kétszer, aki túlélte a támadást. A wilmingtoni áldozat mondta el a rendőröknek az üldözött férfi nevét, valamint ő adott jellemzést az autójáról is.

A rendőrök nagy erőkkel kezdték keresni a 37 éves, Radeed Labeeb Prince nevű férfit, aki egy fekete színű, delaware-i rendszámmal ellátott autóval menekült el mindkét helyszínről. Társa nem volt, valószínűleg kézifegyvert használt, a motivációi egyelőre nem ismertek.

Picture of the suspect in Edgewood Maryland Shooting pic.twitter.com/0ppOtCTJfe

— Danny Shooster (@ShoosterDanny) 2017. október 18.

A hatóságok feltételezése szerint a marylandi áldozatok mindannyian ugyanannak a cégnek a munkatársai, ahogy az elkövető is, aki négy hónapig dolgozott a munkahelyen, a gyilkosságok napján is be volt osztva. A cég a honlapja szerint gránitból, márványból és mesterséges kőből tervez, gyárt, illetve telepít konyhai és fürdőszobai elemeket.

A wilmingtoni rendőrfőnök, Robert Tracy elmondta, hogy látták elhajtani Prince autóját a második lövöldözés helyszínéről, üldözőbe is vették, ám a gyilkos lehagyta őket, így sikerült elmenekülnie. Tracy kiemelte: a rendőrség számára nem ismeretlen elkövető ismerte azokat, akiket le akart lőni.

A marylandi gyilkosságok közelében szerda reggel öt iskolát bezárattak, nem léphetett be senki, és a tanulók sem hagyhatták el az épületeket.

Rovatok