Index Vakbarát Hírportál

Airbnb-szerűen lakásokban helyeznének el kórházi betegeket

2017. október 26., csütörtök 15:14 | aznap frissítve

Nagy-Britanniában próbaképpen 30 essexi beteget akartak elhelyezni kórházak és szanatóriumok helyett bérbeadó magánemberek lakásaiban, de a kísérletben részt vevő southendi kórház egyelőre mégsem támogatja a terveket.

A BBC szerint a CareRooms nevű egészségügyi startup ötletéről van szó. A betegeket kiválasztott helyi lakosokhoz küldenék, akiknek a külön szoba mellett különálló fürdőt is biztosítaniuk kellene a lábadozásuk idejére.

A bérbeadóknak nem lenne szükségük semmilyen előzetes képesítésre, de alaposan leellenőríznék a jelentkezőket. Legfeljebb 1000 fontot (kb. 347 ezer forintot) kaphatnának a betegek fogadásáért.

Ellenzéki politikusok és egészségügyi szervezetek is nevetségesnek nevezték az ötletet, csütörtökön pedig a Southendi Egyetemi Kórház bejelentette, hogy egyelőre a tesztidőszakot sem támogatja.

Közleményük szerint egyelőre csak előzetes megbeszélések voltak az ötletről, de ők világossá tették, hogy a betegek biztonsága és az ellátásuk minősége az elsődleges. Ezért előbb komoly garanciákat akarnak kapni, illetve további tárgyalásokat tartanak szükségesnek.

Rovatok