Index Vakbarát Hírportál

Túlélte a Harvey hurrikánt, de az áradással hozott halálos baktériumba belehalt

2017. október 26., csütörtök 08:57

Húsevő baktérium támadott meg több embert az Egyesült Államokban. A szakemberek szerint az igen ritka necrotizing fasciitis ott bukkant fel, ahol két hónapja lecsapott a Harvey hurrikán. A jelentések szerint már ketten belehaltak a fertőzésbe. A legújabb áldozat egy ács, Josue Zurita, aki a Texasra és az USA déli partvidékére lecsapott Harvey hurrikán és az azt követő árhullám nyomainak eltüntetésében és a helyreállításban segédkezett.

A 31 éves férfit a Galveston megyei egészségügyi központban ápolták október eleje óta, miután a bal felkarján súlyos fertőzést tapasztaltak. Az első áldozat egy 77 éves nő, aki a mexikói Zuritával ellentétben a körzetben élt. Ő még szeptemberben hunyt el.

Egy J. R. Atkins nevű embert is megfertőzött a körzetben a baktérium, de ő sikeresen túlélte. A férfi kajakkal tért vissza az elárasztott területre, hogy megnézze, mi maradt a hurrikán távozása után. Egy helyi orvos szerint azért is kapják el könnyebben a fertőzést az emberek, mert a felújítási munkák közben könnyebben megsérülhetnek.

Rovatok