Index Vakbarát Hírportál

Németországban elsüllyedt egy jacht a viharban

2017. október 30., hétfő 10:35

További két halálos áldozata van a vasárnapi viharnak Németországban, egy embert pedig eltűntként tartottak nyilván hétfőn reggel a hatóságok, írja az MTI. Egy a jacht a Balti-tenger partja menti Peene-szorosban süllyedt el, a hajón egy 48 éves nő meghalt, egy 48 éves férfi pedig eltűnt. A balesetben egy 56 éves férfi is súlyos sérüléseket szenvedett, ő kórházba szállítása után halt meg.

Az összesített adatok szerint így már öt halálos áldozata van a Közép-Európán átvonuló rendkívül heves, esővel kísért szélviharnak. Több tucatnyian megsérültek. A vihar Németországban is fákat döntött ki, villamos vezetékeket, tetőket rongált meg, és komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben. A hamburgi kikötőben vihardagályt idézett elő.

Lengyelországban is meghalt két ember a viharban. Csehországban a hétfő reggeli jelentések szerint több mint 120 ezer háztartás maradt áram nélkül. A vasúti közlekedés továbbra is mintegy kéttucatnyi regionális vonalon szünetel.

A néhol több mint 120-140 kilométer per órás sebességű szélvihar következtében ketten meghaltak. Fák dőltek rájuk, és mintegy harminc személy sérüléseket szenvedett. A nyugat-csehországi Most városában összedőlt egy fatemplom, Prágában a történelmi Kiállítási Palota tetejének egy részét tépte le a szél, míg Brünnben egy nagyobb üzletközpontban keletkeztek hasonló károk.

A Cseh Meteorológiai Intézet szerint a legnagyobb erejű szélvihart - 180 km/h - az Óriás-hegység legmagasabb csúcsán, a Snezkán mérték vasárnap reggel. 

A magyar állapotokról ebben a cikkünkben olvashat.

(Borítókép: REUTERS/David W Cerny)

 

Rovatok