Index Vakbarát Hírportál

Trump volt kampányfőnökét megvádolták

2017. október 30., hétfő 14:56

Donald Trump amerikai elnök volt kampányfőnöke, Paul Manafort és az utóbbi volt üzlettársa, Rick Gates ellen emelnek vádat annak a vizsgálatnak a  nyomán, amelyet Robert Mueller különleges ügyész folytat Oroszországnak a tavalyi amerikai választási folyamatba történt beavatkozásáról, írja az MTI.

Manafort ellen várhatóan adócsalás miatt emelnek vádat, de a USA Today szerint 12 vádponttal nézhet szembe a volt kampányfőnök, köztük van az összeesküvés és a pénzmosás is, továbbá hamis adatközlés és a nyilvántartási szabályok megsértése. A New York Times-nak nyilatkozó különleges tanácsadó szerint Manforték 18 millió dollárt moshattak tisztára.

A 68 éves Manafort helyi idő szerint a reggel ügyvédje kíséretében megjelent a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) washingtoni székházában.

Ők az elsők, akiket elővettek ebben a különleges vizsgálatban, és hangsúlyozzák, az ügyek még azelőtt keletkeztek a magánszektorban végzett munkájuk során, hogy 2016-ban beszálltak volna a választási kampányba. Az igazságügyi minisztérium és Robert Mueller irodája egyelőre nem adott ki közleményt, és kommentálni sem kívánta a történéseket.

Rovatok