Index Vakbarát Hírportál

Elkapták az olasz keresztapát, aki a saját lányát akarta megöletni

2017. november 1., szerda 12:00

Olasz hatóságok letartóztatták Pino Scadutót, szicíliai maffiafőnököt. A rendőrök azután fogták el, hogy a férfi megpróbálta elintézni, hogy öljék meg a saját lányát, aki szerelmi kapcsolatba bonyolódott egy olasz rendőrségi vezetővel.

A hatóságoknak sikerült lehallgatni Scaduto telefonbeszélgetéseit, így szereztek tudomást arról, hogy a férfi utasítja a fiát, hogy ölje meg testvérét, aki szerinte besúgó lett.

Ma letartóztattunk egy maffiafőnököt, aki azért akarta megölni a saját lányát, mert romantikus kapcsolata volt egy rendőrségi vezetővel

- jelentette be hétfőn Angelino Alfano, Olaszország külügyminisztere. A maffia mindig büszke a saját becsületére, de hol van abban a becsület, ha valaki a saját gyermekét is megölnék? - tette hozzá a miniszter a Guardian beszámolója szerint.

Korábban már letartóztatták Scadutót, szerinte ez a lánya miatt történet, ezért akart megszabadulni tőle.

A maffiavezért Palermo közeléből irányította a hálózatát és miután fia nem volt segítségére a lányával szemben, egy másik férfira próbálta rásózni a feladatot, de az is visszautasította, mondván nem akar családi ügyekbe beleszólni.

A rendőrség Scadutót végül 15 másik emberrel együtt vette őrizetbe. Azzal gyanúsítják őket, hogy helyi építkezési vállalkozókat zsaroltak.

Rovatok