Index Vakbarát Hírportál

Személyre szabott „no-go-zónát” állítottak fel a holland szélsőjobbosnak

2017. november 2., csütörtök 15:06

A brüsszeli Molenbeek negyed polgármestere rendeletben tiltotta meg, hogy Geert Wilders, a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt vezetője és Filip Dewinter, a szélsőjobboldali irányultságú, Vlaams Belang (Flamand Érdek) nevű párt flandriai parlamenti frakcióvezetője pénteken gyűlést tartson. 

Az MTI szerint a javarészt muszlimok lakta városrészben Françoise Schepmans, Molenbeek polgármestere mindenfajta megmozdulást és gyülekezést megtiltott. A polgármester a várható atrocitások elkerülése végett, a rend és a béke megőrzése érdekében tiltott be mindenféle rendezvényt.

Geert Wilders holland és Filip Dewinter flamand bevándorlásellenes politikusok péntekre hirdettek gyűlést „iszlám szafari" címmel. Molenbeeket közben dzsihadista fővárosnak" nevezték. 

Az MTI így jellemzi Wilderst: hollandiai mecsetek bezárását és a Korán hollandiai betiltását követelő Wilders számos alkalommal kapott már halálos fenyegetést, ugyanis korábban többek között az erőszak vallásának nevezte az iszlámot, amely véleménye szerint a legnagyobb veszélyt jelenti Hollandiára nézve.

A politikust a holland bíróság tavaly decemberben bűnösnek találta gyűlöletbeszéd, kisebbség elleni uszítás és diszkrimináció vádjában.

Rovatok