Index Vakbarát Hírportál

Trump: Jól haladnak a dolgok Észak-Koreával

2017. november 7., kedd 10:38

A Dél-Koreában tartózkodó Donald Trump szerint jó irányba mennek a dolgok Észak-Koreával kapcsolatban, és arra biztatta az ország vezetését, hogy üljenek tárgyalóasztalhoz, hogy meg tudjanak egyezni a békés megoldásról. Az amerikai elnök nem fejtette ki, hogy mire alapozza optimizmusát, és milyen változásokat lát, de azt elmondta, hogy a tárgyalás az egyetlen ésszerű dolog, amit Észak-Korea tehet a jelenlegi helyzetben, olvasható az AP tudósításában. 

A dél-koreai elnök, Mun Dzsein már arról beszélt, hogy tovább akarják növelni a nemzetközi nyomást és szankciókat Észak-Koreán annak érdekében, hogy fegyveres konfliktus nélküli megoldást érjenek el.

Ugyanakkor azt is nyilvánvalóvá akarják tenni, hogy békés jövő várhat az országra, amennyiben feladja nukleáris programját. Trumppal megegyeztek, hogy fejlesztik Dél-Korea arzenálját és védelmi rendszerét a növekvő észak-koreai fenyegetésre reagálva. 

Nem indult azért zökkenőmentesen Trump látogatása az országban: a kétnapos látogatásra érkező amerikai elnök és külpolitikája ellen sokan transzparensekkel tüntettek Szöulban. A tüntetők később a rendőrökkel is összecsaptak. 

Rovatok