Index Vakbarát Hírportál

25 év börtönt kaphat néhány száz fájdalomcsillapítóért

2017. november 11., szombat 16:37

Akár 25 év börtönt is kaphat a brit nő, aki erős fájdalomcsillapítókat csempészett Egyiptomba és elkapták a reptéren – írja a The Telegraph. 

A 33 éves Laura Plummert október 9-én fülelték le a hatóságok Hurghada repülőterén 290 tramadol tablettával a táskájában. A nő azt állította, hogy a pirulákat, amelyek az Egyesült Királyságban legálisak, Egyiptomban azonban tiltottak, egyiptomi barátjának hozta, de ez nem hatotta meg a rendőröket. A tramadolt a közel-keleti országban gyakran használják a heroin helyettesítőjeként. 

Plummer tárgyalását még nem tűzték ki, de a családjának azt mondták, drogkereskedelem lesz a vád, amiért akár 25 év börtönt is kaphat, egy ügyész még halálbüntetést is említett. Amíg bíróság elé kerül az ügye, egy apró cellában tartják Plummert másik 25 nővel együtt. 

Laura Plummer barátja, Omar Caboo maga is azt nyilatkozta, hogy neki hozta a tablettákat a nő, és egészségügyi állapotát tanúsító röntgenfelvételeket, látleleteket is eljuttatott a bíróságnak, hogy igazolja Plummer ártatlanságát. 

Rovatok