Index Vakbarát Hírportál

Olaszország elnöke: Mi folytatunk egyedül megfelelő migrációs politikát Európában

2017. november 11., szombat 17:48

Olaszország az egyetlen, amely "megfelelő" migrációs politikát folytat Európában Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök szerint - írja az MTI.

Gentiloni egy olasz humanitárius kormányzati szervezet találkozóján Milánóban szombaton szólalt fel. Az olasz balközép többségű kormány vezetője kiemelte, hogy amikor Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke dicséri Itáliát, hogy (a migránsok befogadásával) megmentette Európa becsületét, "büszkék vagyunk arra, hogy olaszok vagyunk, mert nem emelünk falakat és nem zárjuk be a kapukat, kikötőket. Mi azon dolgozunk, hogy a migránsokat megmentsük a bűnszervezetektől és embercsempészektől".

A római miniszterelnök a Cuamm-Medici con l'Africa (Orvosok Afrikával), az egyik legnagyobb olasz kormányzati segélyszervezet éves találkozóján szólalt fel.

Gentiloni szerint Afrikában továbbra is "ingatag" a helyzet, és a klímaváltozás újabb migrációs hullámot indíthat el.

A találkozón Giuseppe Sala milánói főpolgármester, balközép politikus viszont bírálta a római kormány migrációs politikáját, azt hangoztatva, hogy az utóbbi hónapokban kizárólag azért csökkent jelentősen a Líbiából Olaszországba érkező menekültek száma, mivel Líbia "visszatartja őket embertelen körülmények között". A migrációs hullám attól függően alakul, hogy mit tesznek a líbiaiak - mondta Giuseppe Sala. 

Rovatok