Index Vakbarát Hírportál

Putyin letagadta a befolyásolási kísérletet Trumpnak

2017. november 11., szombat 13:59 | aznap frissítve

Putyin sértőnek találja, hogy azzal vádolják, beavatkozott a 2016-os amerikai elnökválasztásba – mondta Donald Trump az orosz elnökkel folytatott rövid párbeszéde után a sajtónak a BBC beszámolója szerint.

Trump és Putyin Danangban találkoztak az APEC-csúcson, ekkor került köztük szóba az orosz befolyásolási kísérlet. A beavatkozással kapcsolatos gyanúkat, és Trump kampánycsapatának szerepét a történetben jelenleg az Igazságügyi minisztérium vizsgálja. Az ügyben többek közt kiderült már, hogy Trump egyik tanácsadója hazudott az FBI-nak, ezzel ő lett az elnök harmadik tanácsadója, aki bíróság elé került. 

"Akárhányszor is kérdezik... azt mondta, egyáltalán nem avatkozott bele a választásunkba" - mondta Donald Trump, Putyin pedig politikai gyűlöletkeltésnek minősítette a vádakat. Az amerikai elnök szombati beszámolója szerint összesen "két-három rövid beszélgetést" folytatott Putyinnal.

Az orosz elnök a csúcs után azt nyilatkozta, Oroszország kész új fejezetet nyitni az Egyesült Államokhoz fűződő kapcsolatában, és baráti viszonyt ápolni vele, de rendezni kell a biztonságot érintő régi problémákat, amelyek elsősorban a stratégiai támadófegyverek csökkentéséről és korlátozásáról szóló egyezményekre, illetve a közepes és kis hatótávolságú rakétákra vonatkoznak.

Rovatok